Preventie

Ik hou ervan om preventief bezig te zijn met de buurt en de bewoners. Ook bied ik preventie aan (trainingen) en/of kan ik ingezet worden bij projecten of problemen in de wijk. Om samen met buurtbewoners iets moois van de grond te tillen.

Tripple P, oudercursus “positief opvoeden” is een preventieve cursus voor ouders van kinderen tot en met 10 jaar.

Familie Netwerk Beraad.

Er zijn mensen die zich zorgen maken over jou. Om het beter te maken voor jou (en misschien ook wel voor je broertjes en/of zusjes) heeft een hulpverlener jullie aangemeld voor het organiseren van een Familie Netwerk Beraad. Het Familie Netwerk Beraad is een bijeenkomst waar je familie en je netwerk bij elkaar komen om te praten. Ze zullen samen met jou een plan maken voor de toekomst. Je mag zelf ook meedenken en vertellen wat jij ervan vindt. Het gaat erom dat jij je straks veilig en geholpen voelt.
Lees meer...

Oudercursus positief opvoeden “tripple P”.

Dit is een preventief, praktisch programma waarbij de ouders handvatten krijgen om probleemgedrag bij kinderen te verminderen.
Lees meer...

Psycho-educatie bij Autisme en ADHD

Ik maak gebruik van Brainblocks; een middel om psycho-educatie te geven bij kinderen, jongeren, ouders of partner, om samen tot één taal te komen. Door uit te leggen hoe het brein werkt en dit te koppelen aan het brein van de persoon waarom het om gaat met praktische voorbeelden. Hierdoor ontstaat er meer zelfinzicht en is het voor anderen mogelijk om de persoon beter te begrijpen.
Lees meer...