Topdog-training plus

(voor al mijn doelgroepen, vanaf 8 jaar)

Een topdogtraining-plus is een praktische training waarbij de coach samenwerkt met haar hond om gedrag te spiegelen. Ongemerkt komen de cliënten door oefeningen uit te voeren samen met de hond in aanraking met eigen gedrag en mogelijke reacties op eigen gedrag. Door bewustwording van eigen gedrag en bijbehorende emoties, ontstaat er een opening om verandering mee te maken.

Ik maak gebruik van deze methode omdat ik heb gemerkt dat cliënten sneller tot gedragsverandering komen. Dit komt door de combinatie van positieve coaching op gedrag en het spiegelen van gedrag van de psychosociale hulphond “Skye”. De eerste vijf trainingen worden binnen gegeven daarna gaan we naar buiten, bijvoorbeeld naar het bos of naar de IJssel.

De topdogtraining kan gebruikt worden bij Depressie, Autisme, Verlegenheid, Faalangst, Angst, ADHD en Agressie. Daarnaast maak ik ook gebruik van cognitieve gedragstherapeutische interventies zoals positieve zelfspraak, psycho-educatie, inzicht geven op wat jouw gedrag bij een ander doet.